Thursday, May 26, 2011

bawa diri

i ll be out of town for 3 days. well actually dalam beijing je.hehe. just kena pergi kem summer paradise. but wait! korang mesti ingat kem ni macam yang korang tengok dalam cerita omputihkann....? ada apo besar2, ade menari sana sini...well..derrr~ ini lebih bagus dari itu. yea i admit it takde bbq maybe, but pengisian summer camp ni yang penting sekali. ada ceramah motivasi, ada pengisian hadis, ada mcm2lah! and paling bermakna adalah, ini semua takde campur tangan dari cikgu pe semua. semua aktiviti, makan , minum semua ajk yang buat sendiri, means....senior yang buat sendiri. dari bas, sampailah penginapan..

korang pernah dengar pasal KILAT?

kalau tak pernah kena taw jugak. kilat ni singkatan kepada KURSUS INTENSIF LINGKARAN ASIA TIMUR. sbnrnya kursus pengisian ( pengisian lagi ) kepada pelajar2 yang belajar di China, Korea dan Jepun. masa balik summer last year, tulus tak g kursus ni...at first i thought its fine, but then kawan ayah tulus, anak dia yang study sama u ngan tulus tanya tulus tak g ke....then ayah tulus mulalah membebel. bla bla bla! mmg tulus liat nak g bnda2 mcm ni dulu. tulus kalau dah dok uma tu mls nak kuar2.

sampailah ayah tulus nasihat tulus..

ayah cakap "yang sebenarnya tulus ni kosong lagi. takde pape ilmu, pe slhnya aktif g motivasi sana sini..." panjang jugaklah bebelnya.huhu. then i realize...tulus akan tamat bljr , then jadi cikgu, jadi isteri, dan jadi mama ( :D ) ..mcm mana tulus nak  buat semua tu tanpa ilmu dan agama di dada? apa yang tulus nak bagi kat students ngan anak tulus nnti?

 hurmm..hidup masih panjang. hidayah tu takkan datang kalau kita tak crik. ada ilmu yang boleh dibeli, ada ilmu yang tak perlu dibeli, yang penting nawaitu. ..doakan kem usrah ( summer paradise ni berjalan lancar, insyaallah tulus akan kongsi segala pengisian dengan korang...

:)

4 comments:

JIJI YU said...

hohoh..smoga ko dapt bnyk pengisian pergi sane..balik tu kongsi2 le ngn aku ni weh..eheh

mi$sUn@3iRa said...

saya menghilang ke kampung.. hehe.. wah.. bagus2.. sy pon mmg liat nk g motivasi or usrah2 kat UKM 2.. sbb slalo pk xkan beri kesan apa2 pon.. tp btol mcm awk ckp.. hidayah perlu dicari.. xda pglman, apa nk crta kat pelajar nant kan? hehe.. awk pon bakal jd cikgu ka? ambik kos apa?

mi$sUn@3iRa said...

nak gtau.. cik tulus di tag tuk join contest.. :)

puterinuraqiliah said...

kongsi sket ek nnti:)
best2! dh lma x join bnd alah mcm ni