Tuesday, May 10, 2011

Aku kantoi merokok

salam peeps. pagi ni tiba2 tulus rajin pulak nak bw. so walking punya walking tulus sampai kat rumah,saidatul hawa
she made an entry about darah babi dalam rokok.

so kajian menunjukkan ada darah babi dalam rokok.arak, dll.
but, im not a scientist. take the good and say good bye to the bad.

my father is a non smoker.2008, masa tu baru lepas habis spm.so bila dah lama lepak kat kampung takde benda nak dibuat, so aku pun lepak2 jelah ngan cousin, pak cik, mak cik, beruk, kucing ayam...

entah mcm ne tah tiba2 berminat nak try cuba2 hisap rokok. so rileks jelah amek rokok pak cik sebatang.pak cik aku rileks je.haha!

lupalah pulak berapa kali sedut.yang penting tak lebih 3 kalilah. ehe~

aku sedut tu rileks je tak pun batuk2.dah pak cik aku fikir aku ni mmg smoking lak..hahah!( biarlah rahsia :D)

so masa nak nak g medical check up untuk continue ke Beijing ni, masa xray tu doktor perempuan tu tanya...

doktor: tulus, awak merokok eh?
aku: huh?! eh takdelah
doktor: curi2 ke?
aku: hehe~~~~~~

 lam hati ni takut kot2 kantoi ngan abah yang ngah tunggu kat luar )

ok eh..kat sini dapat bayangkan tak, even 2 3 kali je tulus sedut asap benda alah tu dah doktor dapat detect asap dia kat paru2 tulus. ni pulak cuba bayangkan the one yang memang sejak azali dah merokok. maybe paru2 dia dah lemas ngan asap..


berhenti jelah korang.....tak berbaloi pun smoking ni..rosak janin bini korang je...janin bini korang tu baby korang lewtu...


kalau nak ikutkan tulus kat sini banyak je peluang boleh smoking.tiba2 problem dtg tu rasa dah tatau nak lepas geram camna.tapi alhamdulillah so far tulus taklah that stupid.

think before you act guys!


9 comments:

nub said...

tediaa..betoi ka?

hahaha. ganaih2

padlie said...

sy pun pernah merokok. start from rokok daun pastu nak beralih ke rokok biasa.. tp stop sbb tau abah pernah masuk wad akibat rokok. masa tu skolah rendah lagi.. sampai skrg tak pernah sentuh dah..

rokok ni tak setel masalah pun. create lagi banyak masalah ada la..

JIJI YU said...

hurm..aku pernah gak kantoi..padahal baru je nak try..ehehhe..

melody mocker said...

wahhh! pembongkaran ekslusip. ko merokok tulus? wahhh.. pacik ko sporting gile.. bistu ayah ko tau ke x akhirnya?

diana amin said...

ha?? gilew ar bwu isap bpe kali doc tu dah leh check

mengenaldiri said...

waaa
bagus info ni
skali je dah boleh detect kan
hmmmm
klu yg tegar tu cmne ek?

khairul akmal azman said...

bace ni wahai prokok!

puterinuraqiliah said...

woaaaah! superb r. hehehe. x pe2. nsb baik akk kuat iman:) x elok merokok plus haram. kan?

errrrkk.. sy nk bau asap rokok pun x boleh. alah! so..mmg terselamatlah.

btw, buka hisap je doctor boleh detect kita merokok. kalau kita dduk sebelah smoker n kita sedut asap tu pun, doc boleh tnya kita smoke ke x.. sy pernh kena~,~....
baru tersedut sket..lps tu ttup hidung. doc detect.. kata sy hisap rokok.. deeerrr

adan said...

zaman ribena dulu pernah gak try isap rokok tu.. tak rasa pape pun.. ahahaha... rokok membazir duit je..