Monday, May 9, 2011

Abit ku kena minyak panash.... :(


kalau benda tu Allah cakap jadi kita nak elak camna pun tak dapat der....itulah yang terjadi pada arnab kesayangan tulus ngan kawan2. still ingat tak Abit ngan Ucop ( memang taklah en? )

citenya gini...semalam kwan tulus g dapur masak nugget, then masa nak masuk bilik tu tah camna agaknya susunan barang2 lam bilk tak  strategik, kaki kawan tulus boleh tersadung pulak..dengan tangan pegang kuali panas lagi.... minyak panas itu TERRRRsimbah ke abit. Abit...:(


ouch! even tak tengok kejadian tu tapi kite lak yang rasa nak nangis. huhu.






kesan akibat minyak panas. and tis tis picture shows part of badan abit yang terkena minyak panas.

kening dia,leher, mata...( mata tu harap takde papelah ).kesan dia bulu abit macam dawai da.


skunk ni abit taklah kritikal sangat.cuma bila bukak sangkar tu abit tak excited nak kuar main ngan kitorang. yang perasan kalau nak belai dia dia ngelak. 

ABIT...abit sakit ke eh...?hehe

hurm..kalau tak cergas besok maybe akan antar klinik haiwan.



abit before and after.


picture yang abit amek ngan japanese. masa tu abit nampak muda dn sihat.


now abit nampak tua gila! haha

korang. sayang2 tulus semua....

doakan abit panjang umur yea..and buat abit dan kawan tulus..

da takdir Allah Abit kena minyak panas.qadar Allah. hee~

terima kasih.

10 comments:

puterinuraqiliah said...

abit dh hodoh~,~
cian diaaaa. get well soon abit!

JIJI YU said...

abit..pehal aku takut je tengok mate ko bit..

rouh adi said...

wahhh..abit awak species OBE pure breed kan??? saye pon ade bela arnab... tp anggora n mix..muleh la nk kenalkan ngn abit awak kan??? to abit,get well soon...

Nyze 二ザ Crazee said...

better u bawa abit ke klinik cepat2..
now dia tengah trauma kot.
huhu.cian dia.. :(

angkasa said...

alolo abit abit.comel jugak wlaupun sakit.mn da nmpk tua pun kak.wee

caHAYA said...

abit kene minyak panas terus jd tua. perubahan drastik betol..HAHA ;P

diana amin said...

tkowt ye! tulus! wat lagi stu entry sal keadaan abit neh ..pliz

nub said...

ceq pon ada bela rabbit. 3 ekoq. taktaw nak bagi nama apa...

so bagi nama angah, along, ucu.

sebab depa kuaq dari sangkaq mesti ikut urutan tu. haha


semoga abit anda cepat sehat

Syafiqah Hashim said...

cian nye dia.. :(((

btw, i tag u dlm contest ni ye..jgn lupa join :)

http://pikalurve.blogspot.com/2011/05/susuegooddays-1st-contest.html

mi$sUn@3iRa said...

ala...ciannya dia.. dh bwk jmpa doc haiwan blom? dah ok blom abit 2?? dh lma xsggah cni.. hehe..susah nk on9 klu kat umah... :)