Wednesday, March 9, 2011

TIPS UNTUK LEPASAN SPM

Okay sis tulus is pretty sure that most of you guys yang baca en3 akak ni tengah tension nak pilih apa yang terbaik untuk masa depan korang. 
 
akak pun nak korang explore bidang yang korang minat..tak kesahlah law, engineering, guru, dancer, chef wutever..

tapi apa yang penting jadi yang bertauliah.
nak tahu kenapa certain pemuzik yang berbakat tapi tak boleh sucsess?
sebab kelayakan tak tinggi

so apa pegangan sis kalau cari kerja adalah akak cari pekerjaan yang end up smeday to give me title.
like Dr, Prof, Dato', Cikgu ke...
sebab biar rasa berbaloi sikit.
hehe!

good luck 

3 comments:

Naddia said...

kawen dgn org kaye lg senang..haha

JIJI YU said...

akak tulus..nice tips ni..makaseh akak

puterinuraqiliah said...

thnx kak tulus:) rs puas if kita end up dgn ad title kn. rs berbaloi sket belajar tingi2..hehehe

btw, im still thinking about twaran kpm tu..yg permohonan jdi cikgu. teringin nak blajar kat oversea mcm akk^^