Monday, March 21, 2011

respect dalam meluat kepada penyokong kelantan

tahniah kepada pemain bola sepak kelantan yang asik2 menang je skunk ni...first of all nak mintak maaf kat kelantanese di sini, especially jiji.ngan ieyqa adam.
;)
kawe bukan nak ngato pun...hehe

sebenarnya tulus ada ramai member2 dari kelantan..okay memang deorang mana2 pun berkumpulan, cakap bau budu, kadang bahasa china pun teraleh macam kelana.(gabungan china dan kelantan)

 sometimes i do get mad bila deorang cakap bahasa yang tulus tak faham. macam... 
"koho"
"beta"
"jolo"

banyak lagi kot. kadang2 kalau nama orang pun tiba2 boleh ada maksud lain dalam kecek klate deorang ni. errr~

tulus faham dah yang kalau apa2 game deorang mesti kena menang. kalau tak.........hmm...mesti kena menanglah senang citer! hehe


but! tulus rasa takde negeri yang sangat punyai semangat sukan macam negeri ni.

faham en? hehe. okay korang pun faham....huhu.

sanggup ke penyokong negeri sembilan g bukit jalil sokong team n9 sendiri? dahlah dekat kot tak sampai sejam dah sampai bukit jalil.kalau tulus drive maybelah 2 jam.(60km/s)

tapi korang tengok penyokong kelantan macam mana, dari kelantan kot drive semata2 nak support team deorang.....macam mana tulus tak respect.sanggup pulak tu tauke2 keropok support keropok nak agih2 kat penyokong kelantan ni.(nampak dalam video kawan)

yang support mercun tu tak dikira kayh! :D
 
so moralnya kat sini, semangat sukanlah sikit. supportlah walau beli jersi kuning. heh~
itu saja....

tiba2 teringat kat tengku....:D


6 comments:

puterinuraqiliah said...

org kelantan ckp mmg x fhm~,~
but diorg sgtlah semangat kenegerian! respectlah!

y u y u Z u l a i k h a said...

HIDOPP KEDAHHHH! KEDAHHHHHH ^^

Nur Syahirah said...

kak tulus,
den orang nogori..
hobin jang hobin!
tengku spe ?
tengku qayyum ke?

tulus sweet said...

puteri* respect dan belajar untuk monjadi lobeh somangat untuk noghori kito!

yuyu* kedah tulus suka anwar hadi....:D

syahirah* tengku itu adalah rahsio!

:D

Mie Kickdefella said...

we are klate...!
yeah..!! :)

Mat Pintu said...

saya Kelantanese. Penyokong kelantan dulu memang bangang; mercun, pukul, etc. Tapi sekarang dah berubah sikit demi sedikit walaupun still kena anak tiri ngan FAM, tapi astro sayang. kehkeh