Wednesday, March 2, 2011

kesunyian itu terasa bila merindui seseorang

seorang diri tak bermakna kita sunyi. kesunyian itu cuma dapat dirasai bila merindui seseorang. macam aku sekarang ni. kawan keliling pinggang. tapi macam ada je yang tak kena. something is missing. duit ke? food ke? nope. just now baru aku taw. aku rasa sunyi sangat sebab aku tengah rindukan sesuatu. 
 
memang cutiku aritu aku banyak habiskan masa kat kampung. tapi aku rasa excited sangat sebab ada baby baruuuuuuuuuuuuu....
puteri marissa!

seumur hidup aku tak pernah bergelumang dengan baby lagi. aku pernah mimpi ada adiklah, doa nak adiklah tapi dah takde rezeki nak wat camna en...terima jelah.
 
so 2 bulan cuti aku puas jaga puteri marissa. adik saudaraku. puteri lahir tak cukup bulan. kecik sangat masa aku mula dukung dia. takut sangat kalau terjatuh. tapi tak sangka puteri ni ganas nak nenen. hehe!(normallah)

  
puteri...akak tulus rindu kat puteri....
:(
hari demi hari cepat gila kau besar. akak tengok setiap yang kau buat. akak tengok kau tidur, akak tengok kau makan, akak bangun tengah malam masa akak dengar kau nangis, akak marah abang kau kalau dia kasar dengan kau, akak dukung kau kalau merengek.
 
tapi akak taklah seletih mak kau yang memang 24 jam masa dia untuk kau sorang.  
 
akak rasa kaulah baby yang paling gedik kat dunia ni. setiap masa nak berdukung. sian atok pagi2 dah exercise tangan dukung kau. kau jangan tak balas jasa atok bila kau dah besar nanti taw. akak rasa macam tulah atok masa akak masih baby dulu. tapi akak rasa akak nangis lagi kuat dari kau. hehe.

:(

kau dah makin berat sekarang ni. maaflah kalau akak tak boleh dukung kau lama2 bila kita jumpa lagi nanti.....


kalau kau nak tawkan puteri. nilah abang sulung kau yang paling menyakitkan hati atok. ari2 nak layan astro ceria je. sian atok tak boleh tengok bola. kau mesti sakitkan kalau abang kau si megat ni cium kau kuat2? kau mesti pekakkan kalau abang kau nanyi kat telinga kau?

memang abang kau ni menyakitkan hati akak jugak. tapi sumpah akak sikit pun tak pernah jentik abang kau.

tapi kenapa bila orang yang menyakitkan hati kita tu bila tak ada kat sisi kita rasa rindu sangat?!

mendalamnya maksudku? huhu...

memang akak sakit hati ngan megat tapi akak rindu gila kat megat!....muah! muah! :(

bagi yang bercinta dengan someone tu, kalau korang kesunyian, itu adalah salah korang berdua. do something bout that.

thanks for let me share it.

6 comments:

ceqjulia said...

Salam Perkenalan..
saya Follower Baru..

JIJI YU said...

ehhe aisy tak sampai sebulan dah rindu dah..

Cik Eliza said...

comel nyaaaaa !!!!

<3<3<3

nak cubit-cubit ja raso,,,

;D

selamat merindui kakak, haha

Embun Pagi said...

mmg tulus..akk ngn adik akk pun cmtu..klu balik kl, tgk kelaku dia ..haihhh.....mmg xtahan nk sbr dah..ngee~~ tp bila jauh bila akk balik perlis..mmg rinduuuuu sgt....

tulus sweet said...

ceqjulia* salam perkenalan juga...:)
pak yus* opkosslah rindu... adik kot~:(
eliza* akak dah gian nak dukung dia!
kak embun* deorang menceriakan hidup kita..:)

EJA said...

comelnya!..pp gebu macam kuih pau...suka cium bau baby..