Wednesday, February 16, 2011

Teringat Kali Pertamaku Jejak Kaki ke Negara Orang....hikmah tak ada blog masa tu

tinggal lagi 9 hari 12 jam je masa nak manja2 dengan balak2 kat malaysia....hehe.nolah!i means.winter breakku dah nak berakhir.huaaaaaaaaa!so far baru sekali dapat lepak ngan akk i.biasalah dah besar2 ni orang kata makin lama makin jauh.memang betul pun...

so jumaat minggu depan aku balik.memang dah tak leh nak buat apa da.kena balik jugaklah...terpaksa berkorban demi masa depan negara dan paling penting demi masa depan aku jugak.tak lama tulusssss.....3 tahun setengah je lagi.....

teringat masa mula-mula nak berpisah dengan famili dulu..before ni kalau berpisah pun dokek yo!bilo2 maso buleh balik.....tapi kali ni...hmm amek kau!pandai2la kau nak hidup!huhu!

dulu tak terfikir pulak nak buat blog.leka ngan myspace je.skrg ni myspace pun aku dah tak reti nak handle.makin mgarut

sekarang baru nak kenal dunia blog.hehe.kesian! tak apalah...maybe ada hikmah lambat berblog~

orang paling sedih dan aku berkepit hari tu maklah.....apa?!muka nampak lain?huhu!masa ni naif lagi.tudung bawal lagi。。sekarang dah tak reti kot nak pakai tudung ni.huhu!peralihan fesyenlah tu...

raso lam ramai2 abah den yang paling bergayo.huhu


im the youngest!hehe.i have 2 brothers and 1 sister.kitorang from the different different and so different field.
from left,tukang masak(not yet a chef),teaching,dentist,performer.akak aku dari pahang petang tu bertolak semata2 nak jumpa aku.nangis kejap.hee~abang aku habis2 je kelas terus drive ke airport.selama ni macam tak sayang je kat aku...tak sangka pulak sanggup datang.hehe


ramai pulak yang datang.i tak sangka begitu penting benda ni kat deorg.now baru aku faham.aku cuba letak diri aku kat tempat mereka.
nasib kawan ramai duk area kl.so bolehlah jumpa kat airport.bff aku ni dok putrajaya.sanggup datang even pkul 12 malam.syakirin my bestfriend,i just wanna tell you that eventhough we re apart now,but my life is empty without you!love you so much!

 maklong belah ayah pun datang...huhu!terasa seperti sangat disayangi...idea asal sebenarnya nak bergambo dengan nurul izzah depan tu.nampak muka pun tau nakal dia cmna.huhu!susah betul artis sorg tu.

boleh tak bayangkan....semalam kat malaysia penas terik.sampai2 je beijing besok tu da turun salji!fuh!nasib baik kelengkapan baju semua dah ada....sorrylah picture sikit.masa tu tak ada kamera lagi..actually kamera tertinggal.abah marah..hehe!yelah salah aku...aku yang kelam sangat masa packing.
actually.dad do the packing.hehe.

first dat at school.wut am i wearing?! dengan sweater nipisnya....haha!masa pagi tu tak sejuk.bila nak balik tu adui!!!menggigil!

sejak tu i memang suka shopping for winter coat.tapi yang paling aku suka yang the peach one.ada kat entry i pasal ni.usyarlah eh...hehe!tangan hitam terbakar sebab sejuk sangat.huhu!skunk putih balik dahhhh..haha

actually start dari sanalah i suka masak.but not really often.sebab kejutan budaya masakan kat sana.asik nak makan luar je.hehe.tu yang naik sampai 5 kg tu!haih!



jauh yang dekat.nasib baik skype,fb semua ada.takdelah rindu sangat kat famili ngan kawan2.

maybe nilah hikmah aku lambat berblog.dapat buat album kat sini dari mula sampai akhir.banyak lagi picture yang tak jadi jeruk.kalau sesuai dengan entry baru upload.kalau tak xsmart arr entry aku.huhu!

pentingkan simple dan kemas.huhu..
bye-bye!

14 comments:

nub said...

nak gak p obaseas. hahak

Cik Eliza said...

nak salji ! nak salji ! nak salji !

kenape kat malaysia tak de salji ek, huhu,

ini entri kenangan lalu ek?

pape pon, good luck akak!
chaiyok ! chaiyok ! teruskan berusaha ! ;D

tulus sweet said...

pak nub*jomlah.....boleh kalau kumpul duit dari sekarang...

eliza*thank you...!
janganlah mintak salji kat malaysia......nampak je best!terseksa....kesian mak kita yang tua2 tu kesejukan.biarlah malaysia panas.panas boleh mandi.huhu

JIJI YU said...

ohoho...mmg muke ko naif tolle kalo pakai tudung cam tu ..ehhehe..pure je aku tengok.suke2..
eh rety ek maen dslr ajo aku weh..

tulus sweet said...

masa tu mana kenal tudung indon lar hijab larrrr.. huhu

ijam ismail said...

wuhuu...salji best!!

cekmet said...

woo woo bestnyaaaaaaaaaa

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

itu semua dipanggil pengalaman kan?
menuntut ilmu di bumi asing memang bermanfaat kalau pandai ambil peluang:)

apapun, goodluck for ur career u'll embark on soon!!
cepat2 grad, n kerja di malaysia ok:) hehe. n cepat kawen:p don't forget to invite me:)

tulus sweet said...

ijam ismail* jum buat snowman?
hehe

cekmet*cekmet* whoot whoot!
:D

fie* tak boleh bla suruh akk cepat kawen? hee~insyaallah kalau jodoh akak tu baik orgnya...:D
thank you.orang study luar negara ke mana2 tak semestinya berjaya kalau tak pandai rebut peluang..kan?
hee..

atieshariffuddin said...

stdy kt beijing?

PeNgEmiS dUniA said...

dak paling kecik ! hahahaha
eit i ade tag u msk contest ! cpt msk !

ria said...

bestnyer. .

tulus sweet said...

atie* yer dear...:)tak sempat berkenalan ek?hehe

pak ali*tolonglah buatkan untuk iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...........................nanti kita sharelah hadiah..:D

tulus sweet said...

ria* :)
jum datang beijing 。。。。