Tuesday, February 8, 2011

HOSNI MUBARAK.....untuk renungan malam sikitlahhh..hehe

dulu kakak i gagal ke mesir untuk further study.my dad was so frustrated.but everything happen for a reason.allah knows the best for us
 
kemelut di Mesir makin parah.kemarahan rakyat terhadap Presiden Hosni Mubarak makin membuak-buak.hampir 1000 orang dikatakan cedera dan 4 atau lebih terbunuh dalam Pertempuran di Dataran Tahrir 2 februari lalu.omg。
 
Siapakah Al-Ikhwan Al-Muslimun?
Al-Ikhwanul muslimun (ikhwanul muslimin) adalah salah satu jamaah dari umat Islam, mengajak dan menuntut ditegakkannya syariat Allah, hidup di bawah naungan Islam, seperti yang diturunkan Allah kepada Rasulullah saw, dan diserukan oleh para salafush-shalih, bekerja dengannya dan untuknya, keyakinan yang bersih menghujam dalam sanubari, pemahaman yang benar yang merasuk dalam akal dan fikrah, syariah yang mengatur al-jawarih (anggota tubuh), perilaku dan politik. Mereka berdakwah kepada Allah. Komitmen dengan firman Allah Taala,

“Serulah mereka ke jalan Tuhanmu dengan hikmah dan nasihat yang baik” (An-Nahl:125)


 Jika mesir jatuh ke tangan Ikhwanul Muslimin,sempadan rafah mungkin akan dibuka untuk pejuang Islam seluruh dunia..tak mutahil kurang setahun,negara haram Israel akan menjadi sejarah.

rebutlah tiket untuk ke untuk ke syurga firdausi wahai followersku sekalian..Doakan Ikhwanul Muslimin berjaya jatuhkan hosni mubarak...

doakan tulus jugak yerp..hehe

8 comments:

LehaMY said...

Semoga orang Islam disana memperoleh kemenangan !

dan gud luck cik tulus sweet! hehehe :D

tulus sweet said...

islam yang benar.amin...hihi
terima kasih lehaaaaaaa!good luck toooooooooo

JIJI YU said...

muehe..sebelom mubarak naek presiden.anuar sadat dah naek melalui ikwan muslimin..tapi lepas die naek pres terus die cantas geng2 IM..aku takut sejarah yang same berulang je

tulus sweet said...

tulah pasal!selalunya macam tulah........dunia islamku~~~~apa nak jadi

Nessa said...

hampir menitis air mata nie membayangkan akan tiba kemenangan dan kegemilangan islam...

doa sentiasa mengiringi pejuang2 agama Allah...

Amy said...

semoga x lame lagi tumbang la hosni mubarak 2...semoga islam beroleh kmenangan...amin...

tulus sweet said...

takbirrrr!!!!:)
islam memang akan gemilang speuluh tahun.itu memang janji allah.

Siti Zulaiha said...

amin....insyallah