Sunday, February 6, 2011

EROPAH MULA DIBANJIRI ISLAM

okay i know tis is not pretty much reader's fave topics.right?haha!but its very important to know the dinamic of our religion(menda dinamic tuh?huhu)i have a question for you guys.what if theres amoi out there ask you how is islam nowaday.the answer is islam in malaysia is very suck.and it we should be sad about it.but do tell them that islam in europe is getting bigger and stronger.
statistic also shows that nowaday muslim in europe are getting higher,53million people,(orang melayu kat malaysia ada berapa)。eventhough anti islamic are getting more and more popular there.anti islamic that happenn there doesnt surprise me at all.becos europe is officially not an islamic country.i wonder is there any anti islamic group in malaysia?let us pray that malaysia will be the best guide for others islamic country one day.

im really frustrated.tell me how many muslim now can we called murtad?do some research about tis sometimes.its very important.and when you know the fact,you'll be worried like hell!

the fact that islam in europe is getting bigger is approved by the Secretiary Of Britain,Jack Smith.he admit that,about 50,000 of britain convert to islam each year.even,there are like.....500,000 people in UK converting to islam after 9/11.mesti korang senyum lepas baca fakta ni kan?hehe.yea me too.

UK Nationality Statistic Officer also reported PENINGKATAN JUMLAH PENGANUT AGAMA ISLAM ADALAH 10 KALI GANDA LEBIH PANTAS DARI AGAMA LAIN.kalau dah mcm tu maknanya penganut agama kristian punya bilangan pun menurun dengan mendadaklah...kan??hehe.about 2millions.:)

tis is what happen in Britain after 9/11(jumlah penganut islam)

2004:1,087,000
2005:2,017,000
2006:2,142,000
2007:2,327,000
2008:2,422,000

that is in Britain.perhaps there's higher amount in america.

last week ,when i read TIME magazine,i feel very happy know that hundreds of new mosque were built in west country.masjid di sana dah mengatasi jumlah gereja and people are getting familiar with athan(azan) 5times a day.
whoa!!!!!!!!!!!!

in 1963,there's only 13 mosques in britain.
now.dah ada 600 buah masjid.selain tu,ada 1,400 organisasi Islam beroperasi di sana.


is there any larangan bertudung kat sini??doalah tak.sebab semua tu tak mustahil berlaku.harap semua orang islam bersatu menentang jika adanya pemimpin macam mustafa kemal attarturk.sebelum dunia kiamat islam akan mengalami 10 tahun zaman kegemilangan.

kalau korang perasan dengan jumlah orang islam kat eropah tu dah cukup kuat nak taw bila zaman kegemilangan islam tu nak bermula.honestly dah tunjukkan ciri2 nak kiamat.but bila nak kiamat itu rahsia allah.allah cuma bagi kita tanda2 je.kiamatnya mungkin besok,lusa,minggu depan,takpun lagi berjuta tahun.we never know.

lastly,correct me if im wrong and i taw entry kali ni tak ramai yang minat nak komen.i tak kesah asal yang baca ikhlas.sorry if bahasa inggeris i macam siamang.i tak teror mcm anwar hadi.dea budak TESL.cute lak tu
:DDDDDDDDDDDD


16 comments:

Amy said...

cik tulus...nice info...tme kasih tuk entri neyh...law cik tulus x tulis pasal neyh, x ramai yang terfikir pasal neyh sebenarnye termasuklah amy sendiri...

tulus sweet said...

u re welcome amy.........i ambil kat mjlh jugak.hihi

bukan photographer said...

rasenye ada group anti islam kat Malaysia..tapi secara underground

tulus sweet said...

serious ke??jangan main bantai je taw..huhu.but that is scary enough for me.......................even kat negara islam pun deorg berani buat camtu.

miszlullaby said...

dekat europe certain country je. dekat UK mmg rmai. pada dorg org bertudung mcm dah biasa n x awkward lnsung.

tp klo dekat europe,muke dorg mesti macam blur2 n pelik tgk org kai tdung. hari tu ML jumpe org dari Kosovo.die dah berhijrah lame ke UK.pastu selambe je ckp die da lame xsolat n dah lupe mcm mne nk solat. n ramai yg Islam tp xjlnkan care hdup Islam.Walaupun di Turkey itself,yg bnyk org Islam, dorg xreti bace Quran. Sedih sgt sebab sekrang Islam hnye pda nama..harap2 Msia xjadi mcm tu.

tulus sweet said...

memang kalau korang tatau meh habak sat.actually fesyen bertudung yg ada di malaysiia sekarang sebenarnya berasal dari UK.kebanyakan penuntut msia di UK terpengaruh dengan fesyen bertudung yang dah lama diamalkan di sana.kalau di xinjiang,china,ramai penganut islam yang bermazhab boleh minum arak.yerp.itu semua salah kita sebab tak berikan mereka dakwah islam yang sebenar.pemuda pemudi di china tak dibenarkan ke masjid sampailah mereka sudah tua.kiranya orang tua je yg boleh g masjid,semayang jumaat and all that.kalau nak ikutkan ramai je melayu yang tak reti solat.melayu mcm mana pun tak boleh lari dari beragama islam.alhamdulillah.cara hidup islam di malaysia pun dah teruk sekarang ni.tak tahukan kamu bahawa kita semua bersaudara.tapi masih lagi berlaku pembunuhan,rogol,you name the others...

thanks kakak lullaby even busy sempat jugak jenguk2 sini..:)

naqiah said...

=)....

dunia dh nk kiamat...

tulus sweet said...

yerppp....hehe
kiamat itu pasti cuma harinya kita tak tau.wallahualam.
kalau nak tahu anggran masa nak kiamat kita tengok jari telunjuk kita dengan jari tengah kita.dalam keadaan rapat..

JIJI YU said...

sabda baginda rasulullah..
islam itu bermula asing dan akan kembali menjadi asing..make beruntunglah orang2 yang asing itu..

Amira Naddia said...

nk g eropah la camni. nk cari menantu untuk ibu ku..haha

bukan photographer said...

errr....geng2 underground macam balackmetal semua tu yang bakar2 al-Quran, pijak al-Quran kira anti-islam la kan??

tulus sweet said...

pak yus...macam mana boleh jadi beruntung pulak??

kak mira.good luck!you lawa.mesti ramai yang sanggup jadi menantu ibu akk...huhuhuhu!

bukan photographer*betul jugakkan...tak terfikir pulak.terima kasih ingatkan aku.haha!

施安 said...

nice post..keep it out^^
加油!

tulus sweet said...

谢谢!

BillyNain said...

Nabi Muhammad pernah cakap, umat aku akhir zaman nanti memang akan banyak, sebanyak buih di lautan. bila hempas pantai, terus pecah dan hilang.tiada perpaduan.lemah dan lembik..en Billy setuju dgn komen mizlullaby tu..itu baru kt europe.kt msia pn lebey kurg sama jugak..berapa byk antara kita yg beragama islam ni betul2 menjaga solat 5 waktu?

tulus sweet said...

tulah pasal....deorang lagi faham islam sebenarnya.