Sunday, February 27, 2011

dah sampai Beijing. :)


salam sayangS. alhamdulillah yesterday i just arrived to my 2nd hometown, beijing at 6.20 am in the morning. its snowing down ere.sangat seljuk dengan suhu -3. rugilah semalam tak kuar terus tengok salji. i g bantai tidur tak ingat dunia. penat.... hehe

~
missing malaysia is never stop playing the top roll in my mind.

khas untuk followers tulus. peace tu maksudnya nak 20sen, hehe:)
the reason why baju kurung is that i dont have anything else to wear...tapi baju tu cantik kan?nampak kurus tak? murah je...RM60 je kalau kat jj.

busy mengsms.anwar hadi said "take care"
hik hik!


sometimes perfectionist like me want to be normal. haha! i dont know what else to do to make mak look straight to the press.:D. mak dengan abah yang bertindak macam bodyguard. cuma senjata mak lesung batu, abah mesin rumput. hehe, kidding.


actually mak pakai brooches I. Brooches tu beli khas nak bawak balik beijing...:(

huhu!sokayhlah.
actually abah dah risau kalau luggage orang tak lepas sebab berat sangat.32 kg. tulah abah dah pesan tak kasi bawak tong gas dah....

 bff sanggup hantar airport. dah lama tak jumpa. badan dia dah chubby! haha!

yang hok hijo tu bf to be. pemalu sangat. rimas cek haih! hehe

awak tu jantan, handsome, kenalah gentle. tak boleh bla nyuruk belakang tiang masa jumpa parents den. haha!

tinggikan mamat tu? why cant i have one?
errr...






sementara menunggu pathetic passanger lain, di balai berlepas, Aina dan Tulus,kami budak nogoghi. bezo kami berduo adolah Aina takdo bersuku. den bersuku. 

Aina jugak merangkap ponyanyi den. hehe
 

kito suko lagu AYAM DEN LAPEH!

aiyok! mai dah cik hana tajima. 

masa dalam plight duduk tepi dia. kitorang pun tatau macam mana boleh duk sama. dia fly dari LCCT. kiranya tak scan bag sama. tapi dah kata jodoh tu memang akan jumpa jugak. mendalam maksudnya tu...:D

kalau kamera dah ditangan cik ieyqa ni seratus snap pun tak sedor. hehe


hasil buangan ieyqa adam dengan miss nana.

inilah kijo budak2 ni. makan kat table aku....lepas tak habis bio situ jew...pfft~ nasiblah aku ni sweet. hehe!!!
:)


that day i try cuba jadi mainah salleh. tak makan nasi lemak. makan o-me-let!


haha! macam baru first time jekan semuanya. yelah dulu mana de kamera nak snap2 picture. sekarang ni dah tak nak miss a moment dah. semunya berharga buat

Kerana Diriku , Begitu Berharga. haaa ikhlan pe tu?

finally i get my ass back to beijing. snow-wee taw. nanti i update picture main snow.
khas untuk korang~


sekarang ni perasaanku sangat2 bersemangat untuk start new sem. haritu maybe sebab tak sanggup nak berjauhan dengan parents kot...tu yang jadi monyok je tu.


caya tak orang tak sentuh pun buku masa cuti 2 bulan aritu. rasa membazir dan rugi sangat. macam mana nak berjaya ek? boleh tak kalau cmtu? 


papetah kan.opkosslah jawapannya LINGKUP!


oklah. to be continuelah jawabnya....


so long~ nak solat.


15 comments:

JIJI YU said...

ahhaha..mmg aku ampuh dgn senjate omak ko tulus..ahaha...ko ngn hana tajima tu mmber kamcing ke hape..

tulus sweet said...

ampuh tu gapo? ingin ke? hehe
hana tajima tu make up artist aku lerr...:D

Embun Pagi said...

ammboii...bestnyeeeee !!!! nak kirim salji bley?ehhehe..=) jaga diri ditempat org k..

tulus sweet said...

boleh2... nanti sampailah tu.hehe
isnyaallah kak.. thanks...:)

puterinuraqiliah said...

wah!!!!!!!!!! dh smpi beijing pun. alhamdulillah..
btw, wanna ask u. akk ambl course ap ek kat sna??

*confusing nak choose course*

tulus sweet said...

akak ambil chinese..
kalau tatau nak amek apa tu, apply maktablah dear. ehe

Cik Eliza said...

bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

:D

Azie Azra said...

yeah ! da selamat sampai beijing yea. kirim salam ieyqa juga. t upload gambar men salji taw !

IJAT360 said...

wow beijing..nanti belikan keychain taw.hihi

shiqin said...

tulus sweet: shqn cm knl jew boy yg pkai bju hijo tu.
ur soulmate kew?
hehe

tulus sweet said...

eliza* :)
azie* okay... tunggu taw~
ijat* okay....:)
shiqin* mana de my soulmatelah. kawan punya dia tu. hehe

dwaty said...

keep in touch walaupun dah balik ke rumah ke 2...

PeNgEmiS dUniA said...

parents anta sana suh blaja , bkn update blog . hahahaha

tulus sweet said...

sis dwaty* awatlah tak pulak... dont worry.

pak ali* macamlah parents you anto universiti suh g update blog~ahahah!
:D

puterinuraqiliah said...

oohh..ambl chinese? mcm mna tu?
maktab lak mcm mna? apply mara or any scholarship ke?