Sunday, February 13, 2011

come onlah gadis melayu...im so sure you still a virgin.have a little moral in your soul

today bangun pagi perut rasa mengidam sangat nak makan nasi beriani.sejak balik hari tu tak makan2 lagi nasi beriani.nasi kandar pun failed lagi.dekat nak sama ke 2 2 nasi ni?ada siapa2 dapat tolong?budak pulau?huhu.so mak pun ajak abah makan luar kat kedai mamak.dah kata ahad.banyak jugak kedai melayu tutup kat seremban tadi.nasib baik mapley bukak.kalau tak telan air liur jelah.......
masa tengah syok mentedaghah tu masuklah 4 boys,and 2 girls.okay memang deorang quite handsome and cun.tapi anak ikan for sure.budak matrik.(area dirahsiakan).terasa diri ni dah tua.:(
the annoying part started where the girl wearing the nerd glasses is showing us what she got.so wut does she do???
A HORSE SOUND LAUGHED!
korang fahamkan gelak yang bajet semput samosa tu...macam seizing je nengok.nak gelak ke nak mampus?it's oklah kalau nak tarik perhatian pun.tapi......dengan gelak macam tu??yekkk......
lebih baik aku balik dengar rita rudaini gelak.kalau awak tu dah kahwin tak apa.at least fahamlah jugak.ni aku caya kau tu dara lagi.bontot pun tak jatuh lagi.come onlah gadis melayu...where's your moral?aku caya sangat gelak tu bukan gelak yang natural.itu ngada2 nama dia.kalau duduk kat kl tak apa.at least sana orang bandar,open, boleh terima.ni yang kat maple tu semua orang2 kampung atok kau.kejutan budaya uwan2 kat maple tu.paling malu semua pandang.cina,india mesti pandang serong kat perempuan melayu.kompom!

kitorang malaysia memang mengamalkan dasar keterbukaan.tapi kita sendiri ada otak dan fikiran untuk terima kebaikan dan tolak keburukan.wut happen to dasar keterbukaan yang china amalkan.memang bagus bagi certain case,i tak cakap semua tapi anak2 muda macam dah boleh terima aksi2 bahaya depan khalyak.tu semua datang dari barat.deorang sokaylah sebab tak ada agama.pegangan hidup hanya wang,wang and duit.kalau kita yang budak timur ni tak sesuai dan bukan kita kalau macam tu.islam tetap islam.tak kisahlah ada modern islamic ke wutever ke apa yang penting tak lari dari islam yang nabi ajar.


girls.nak ingatkan kat sini.kalau korang nak gila2 tak apa.sekali sekali layan otak yang gila2 tu fine.sportingkanlah diri sesekali.memang seronok.kalau buat ramai lagi beronok ronok.tapi tolong fikir dengan lebih matang.sebab kadang2 kita tak sedar benda tu boleh hantui kita seumur hidup.bayangkan ada ulang tayang pasal apa yang kau buat tadi,rasa2 setahun tak kuar bilik.huhu.(im talking about students yang suka buat ringan2 dengan kapel deorang)save your bb for your husband and wifelahhhhh honey.


aku sure sangat girl tadi dah malu and menyesal dengan cara dia gelak sebab nakkan perhatian.nasib baik bukan jr matrik aku.



17 comments:

puterinuraqiliah said...

memalukan=,=

tulus sweet said...

tu lah.budak tu educated pulak tu.

Cik Eliza said...

apakah! huhuhu!

kesian + memalukan = apa na jadi daaaaaaa!

tulus sweet said...

tahlah......biasalah.....konon comel.tapi tak comel

JIJI YU said...

muahaha konon comel tapi menyampah i tengok..haha..bek makcik tulus sopan je..eeh

tulus sweet said...

tahulan pak yusssss......kadang kalau kawe sporting sporting jugak.tapi tak retilah nak amek2 perhatian...malu!!!!

atieshariffuddin said...

attention seeker sgguh.. sindrom kurang kasih syg la tu..
sabo je lah ye

Amy said...

cam2 ley kira kjutan budaya x ek cik tulus...

eni osman said...

salam dik...tu lah...zaman sekarang ni mcm mcm la ada..susah hati betul bila tengok masalah sosial anak anak muda...jati diri dah hilang...anyway hopefully tulus masih berpegang dgn jati diri ye..one more...cantik la gambar header tu...nice..i like..

tulus sweet said...

atie*sy pun rasa dia tu sindrom terlebih kasih sayang.:D

amy*kalau mcam tu...hurm.kita yang jadi mangsa kejutan budaya.huhu

kak eni*terima kasih...insyaallah...akk doakan tulus tak tersimpang jauh yer kak..:)

Amira Naddia said...

"nk gelak ke nk mampos?" haha
nice!
byk kot girls camtu..cam da normal da. yg pasti..melayu..haih~

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

kak tulus.. doakan mereka tak gelak camtu lagi ok:)

tulus sweet said...

kak mira*memangla melayu ni.....nama je melayu.tapi macam tak ada adab!

fie*tulah...suruh dia masuk kelas vokallah cmni!uhu~

puterinuraqiliah said...

educated ke..adoi! kurg beribu!

puterinuraqiliah said...

educated ke..adoi! kurg beribu!

Muhamad Zaki Zafir said...

ramai girls yg bila dgn laki2 dia naik lain mcm sikit, utk tarik perhatian lelaki.

tp sbnrnya lelaki x tertarik pun.lelaki snyum je, tp mluat dlm hati.atau ada laki2 yg suka, sbb dia sronok gatal.so x yah tarik perhatian lelaki.jd diri sndiri. :)

tulus sweet said...

puteri*educated dari segi pendidikan..yang rohani kita tataulah en...hehe

zaki*itulah risau bila fikir apa orang laki dok cakap pasal kita ni...huhu!kadang2 laki ni depan lain.belakang habis kutuk kita.hai..jauhkanlah aku dengan laki yang mcm tu....