Friday, September 16, 2011

Tips nak jadi Malaysia Next TOP BLOGGER

Tips Nombor 1 :


beli 5 gantang make up, 10 litres foundation, buat make up tutorial ala2 orang kawen, then post kat Youtube. Paling senang jadikkan video respon untuk Make up Tutorial from Fatin Suhana

Tips Nombor 2 :


duduk depan kamera, tapi mengadap cermin, tangan pegang Shawl. Yang penting ada jarum peniti dah boleh jadi penTribute untuk Hana Tajima.

Tips Nombor 3 :


record dan laporkan tempat keberadaan korang, walau tengah mam ceokodok kat uma pun post je kat blog or youtube, mesti akan ada yang berminat nak nengok.

Tips Nombor 4 :


pergi kedai kain, buat baju ala2 Batman, photoshoot or pakai masa g Dinner, mesti ramai akan follow LookBook korang.

Tips Nombor 5 :


penuhkan blog korang dengan warna dan picture comel2 korang. follower korang pun akan semuanya comel2 belaka.

Tips Nombor 6 :


glamourkan diri korang dengan menggunakan nama2 blogger yang dah already there. Nanti korang pun akan kena tempias..

Tips Nombor 7 :


buatlah peraduan yang kena tag sampai 10 orang.

Tips Nombor 8 :


Selalukan BW

Tips Nombor 9 :


DSLR

Tips Nombor 10 :


buat kontroversi. " I AM NO LONGER A VIRGIN". ( ada kes dulu, bukan tulus ) hehe..



then jadiklan korang......Pape yg korang nak jadik. ehe.. saja melawak...:p

Sorry entry tah pape. penat Make Over Bilik.

12 comments:

JIJI YU said...

hamboi...jeles ke yangg

Muhamad Zaki Zafir said...

nice.mesti mendidih org2 yg terasa tu.ape nk buat masing2 kejar glamour.mungkin itu nikmat bg diorg,tp x bg saya.biar komen cuma 1-2 je tp dada lapang x smput nk kejar nama.

Tulus Sweet said...

ji: yangg bukan jelesss. yangg nak cuba..

zaki : tapi sy respect deorg. tak semua org berani berhadapan dengan cemuhan dan pujian...

ati shariffuddin said...

huu.. tulus, awat x buat cenggitu, nnti feymes.

Cik Nathrah said...

keh keh keh...awak pon feymes jugak apeee..

nub said...

=)

❤~Emma Abduh~❤ said...

hhaha......mmg kompom feymes doh...tak tipu pnye..

deeya_shouranlee said...

wah!! tak nak glaour sangat.. i low profile orgnyew... hik2x..

Tulus Sweet said...

nak try jugak...tapi nak buek pasal apo? haha!

cik natrah : thank you fr the tutorial kayh....:)

Aesya Zealous said...

xmo femes sgt. femes cm tulus pun jadik lah. hehe

hanabunga said...

sangat setuju!!!!part tutorial dgn giveaway or contest tu.hee

Cik Eliza said...

peh ! comment uncle jiji x leh blaaa. haha