Wednesday, June 15, 2011

Pengajaran dan iktibar dari Nora Elena &link episod terakhir nora elena (maybe)

OK Tulus minat dan layan NE. skunk ni ngah roll episod 23. si seth ni ngah kena hentam ngan banyak masalah.especially with nora. and now Malek dah benci ngan Seth sbb pecat Yvonne. oh no byknya masalah setannnn....well. nilah lumrah kehidupan. manusia mmg takkan lari dari dosa. dosa lampau, dosa harian, dosa yang nampak tapi buat2 tak nampak.dosa yang kcl, besar. mcm seth especially. cba bayangkan kenapa banyak sgt dugaan rumah tngga dia?knp masalah lain pun dtg? dgn malek pun fed up ngan dia. ngan masalah underware yvonne. all thatlah. ok kat sini dapat tulus simpulkan penulis novel Kasih Suci tu dah kaji banyak ttg dosa dan pahala. apa yang berlaku pada seth skunk ni bukanlah lakonan demi menjayakan kemuncak cerita tu semata2. but, itu adalah real. Allah sbnrnya sedang menguji kesungguhan seth yang sdg taubat ke jalanNya. sejauh mana seth benar2 faham apa maksud insaf dan tawakal. mustahil allah sng2 nak biarkan kehidupan seseorang slps bertaubat tu terus bahagia. no way.. but Insha Allah..faham murid2? good~


mcm tulah kisahnya bila sebuah percintaan alam rumah tangga. couple 3 tahun then nak bina masjid. dah lepas bina masjid, mmg kena sabar kalau ada "tergigit lidah" . (aish jgn fikir bukan2) . sepanjang pasangan tu couple, berapa byk dosa yang mereka dah buat. berapa banyak pahala yang hilang. berapa tebalnya iman yang makin nipis. semua dah bertentangan dgn perintah Allah SWT. jadi tak mustahil kita akan byar semua dosa2 kecil kira lepas kahwin. mungkin kita akan selalu gaduh dgn suami.... or maybe masalah kecil bole jadik besar. well mybe jugak manisnya pertemuan itu sudah Hilang. ( berkurangan ) lain ceritanya bila bercinta lps kahwin. setiap hari manis madu akan terasa. ( amboi den pulakkkkk~)itu baru couple 3 tahun..yng couple sejak frm 1 sampai skunk tu camna pulak? semoga ambil yang baik, buang yang tak baik. ehe



btw, mana yang nak nengok episod nora elena yanhg takde lam youtube tu blehlah prgi ke http://mediaprimatv.blogspot.com/. and jangan lupa untuk describe~ 

thanks for reading. read it and share the amal makruf nahi mungkar.

ouh ya, ms tgh hupdate blog ni, tulus ngah tgk keindahan gerhana bulan
:D

8 comments:

EZAN IDMA said...

wah layan nora elena ek

JIJI YU said...

mueheh..ko pon layan gak ek..tapi ye la.pelangi kan hadir selepas hujan yang dihiaasi petir dan panahan kilat yang menakutkan..

momochan said...

heee~best ke citer ni?momo xpernah tgk pun..xda masa nk tgk huhuhu

kakak tulus yg cantik..momochan mau minta tlg ni
minta vote for me ya :)
http://nuovefiabe.blogspot.com/2011/06/black-and-white-contestmomochan-join.html
thanks!

dwaty said...

tak sabar nak tengok hari ni... last episod erk???

aQimie Ceplos said...

WA.. terbaik la sis, ;)

btw, masa cuti sem magep2 slalu tgk kt tv3, skg bile da naik cuti.. wah.. harapan la.. sob2 T.T

Imran nyambek said...

gua pun layan citer ni.best.

miszlullaby said...

ml tak tgk nora elena. denga citer dari kenkawan jek tektiap hari. sebab time tu tgh final exam. :(

tulus sweet said...

cik lullaby. nnti sy bagi link eh..:)