Monday, April 25, 2011

Release tension dengan junior JAPANESE

salam ukhwah peeps..beloved followers semua...exam korang apa cer? lingkup tak? haha. actually tulus tak berapa nak buat terbaiklah tadi...tengok je paper boleh buat tu memanglah boleh buat..tapi tah angin apa yang tiup tangan ni getar2! berdebar gila! tataulah sebabnya....maybe terlebih dadah kot. haha ( kaffein )

kira satu paper dah selamat. maksud selamat tu entahlah enn..selamat jalan ke selamat kalau bagitau parents markahnya ke. huhu.tension punya pasal kawan pun ajak main rabbit! hehe. tulus ngan kawan memang bela arnab pun . ingat lagi tak yang tulus buat entry pasal tulus tanam kawan tulus sendiri tu..kalau tatau, klik ini dia!

dalam banyak2 tu Abit yang paling cepat besar. ouh ya, Cipok pun dah mati. so skunk ni tinggal Abit ngan Ucop je. :(

masa main kat koridor tadi junior2 jepun yang dok sama aras ni punyalah excited nak main sama. ok! deorang ni lawak pun lawak...peramah! pangkah KOREA terus! sombong seyh K ni...dulu masa jirang ngan boy korean, deorang pandang pun tak kitorang. kali ni syukur dapat "jirang" yang peramah dari negara MAJU pulak tu...hehe





ok first nak tanya. apa korang fikir kalau korang nampak deorang ni? i means.. muka deorang camna? ngan rambut skin head, ala2 emo semacam...tapi main arnab! haha! baik2lah deorang ni..deorang yang mula2 tegur tulus. even tak reti cakap china lagi, tapi sedaya upaya speaking broken english deorang. tabik!btw...yang hujung sekali tu rupa siapa? cuba fikir..baca entry sampai habis baru tulus bagi jawapan.







umur deorang still 18. banding ngan tulus pangkat akaklahhh..hehe. tapi taknak pun.anak ikan nak watpe? haha! kiri tu nama dia KATZUMI, nama chinese dia SHUNG HAI. soooo cute! kelakar gila! nak jugak bergambar even ucop ngan abit main jauh. nengoklah tu. pegang makanan rabbit pun jadiklah. haha!pantang jumpa tulus said " OH YEAHHH!!" ok thats so......scary. hehe

yang kanan ni memang lawak. muka ala2 punk..jumpa rabbit..alahai! huhu. baguskan deorang. tak cover pun. :)
dalam hati ada taman kot? haha


deorang pun dah ingat nama arnab kitorang. sebut UCOP ngan ABIT mcm tipikal malay. serious! huhu

KAWAIIII!!!





ok nilah cara nak pegang arnab yer memurid. kalau nak pegang telinga dia make sure peganga bontot dia skalie. kalau tak sakit dia. 

oklah! im so happy today!!!yeah! release jugak tension gelak melolong tadi. 





so anwer untuk soklan tadi adalah



shawal af5



hmm..yolah tu.

22 comments:

JIJI YU said...

siyes arnab aku aku pegang sebelah tangan je..sebab kemetot je deorang..ahahah..

Yann Mazian said...

yann tak berani nak rabbit tu. mesti lembut sangat kat badan diorang. hihi.

Naddia said...

pehhh..tulus..nie yg seyes nk folo g sane gak nie! tulus memg eti speaking chinese ea? muke pon ade mirip2 cine gak..mix ke?

puterinuraqiliah said...

kak tulus!!!!!!!!!!!! yg baju putih tu comel! kenalkanlah kenalkanlah! *menggedik jap!*

18 tu..sebaya saya! bolehlah ek^^ hehe org jopun cool!boleh ek:D

p/s: sy ni mmg muka x tau malu. muka nk minx penyepak! haha

atieshariffuddin said...

comelnya rabbit.. :) hee~ plus mamat jepun tu pn comel jugak.. haha~ double chomel

Aina Damia said...

waahh!untunglah lepak dgn junior jepun..sey tk doo.. :D

mi$sUn@3iRa said...

skanya ada rabbit!! sy dr dlu nk bela rabbit atau kucing.. tp mak asyk xbg ja.. dlu time sek penah bela kucing, skali blk dr asrama dh xda.. mak dh buang...huhu... sades tol...

tulus sweet said...

pak yus @

sy dah tengok arnab anda. kalau tak silap itu arnab daging sebab tu dia kemetot. mcm Ucop jugak


yann @

badan deorang memang lembik sangat adeh sabo jelah! lebih baik bela kucing. huhu


@ kak nddia

alo tulah saya suh akk sambung sini takmau! hehe...
tentang mix tu saya tak pastilah..juga sedang mencari jawapan ttg asal usul. huhu


btw kak nadia pun macam china jugak! cun~


@ puteri

penyepak akak kecik je. nak? hahahah! ok puteri meh sini dulu! nnti baru akk boleh keneng2kan ! haha! balik nogoghi bawak pakwo jpun! hot!


ati @

sebenarnya which one yang comel ni? :D


@ aina

ekau nak jugak pun buleh yoo! blaja ghajin2 bukan mamat jpun yo nanti! cewek scotlang pun buleh!


@ eira

sabo2. dulu mak tulus cmtu jugak! hahah! tapi mak tak kesah bela kucing jantan. tapi en, bela arnab lagi susah dari bela kucing. nanti kamu sudah kerja sendiri bolehlah truskan niat suci terpuji kamu itu. sabar yer....."(

mi$sUn@3iRa said...

eh? apa yg susah 2??

tulus sweet said...

arnab satu binatang yang senang mati. tak boleh mandikan dia guna air. kena belikan sabun khas untuk arnab. pastu jangan bagi makan yang bukan2. kalau tak besok2 siaplah...kena gali lubanglah kite. haha! kalau dia takde partner pun boleh mati jugak. mati sebab kesepian. hehe. apa lagi ek....hurm...senang cite kena study dulu arnab ni punya pantang larang sebelum bela. kalau tak menganiaya pulak nanti. hehe....

kwan pernah bela sehari je. besok tu mati.before tu dia dah cirit birit dah..tak sempat antar hospital....:(

jaa64 said...

waaaa...japanese!!

mntk tolong vote jaa dlm kontest lah :)hehe

tulus sweet said...

ok jaa!! :)

mi$sUn@3iRa said...

oooo.... byk eh pantang nya? huhu.. dlu ayah husna penah bela 2 ekor tp last2 bg kt org sbb xlrt jga.. time 2 hsna kecik lg so pndai maen ngn dia ja..haha.. rsanya bg mkn carrot ja time 2...

ouh..org noghoghi ko?? klu hsna kat ukm leh la kot jmpa.. nnt blk malaysia smpai bulan bopa?

Deeba Debab said...

suka arnab tapi xsuka bela. HAHA

KatekateKite said...

wahh.... cam best je bela arnab nih, cam nak try gak lah! =D

Encik Psychopath said...

pangkah korea ? ish ish. tak pandai menilai betol XD

dwaty said...

nak juga bela arnab... tapi malas nak jaga... hehehehe

mi$sUn@3iRa said...

cik tulus yang sweet:
sy KMPP dlu... hehe... awak mtrk mna?

couverv said...

haha kelakar la your writing, fuckin awesome jer ayat dia, apa apapun hello world !

zaty luvlianncezzz said...

jepun.haha
ohaiyo gozaimas ♥

Nyze 二ザ Crazee said...

kawaii~~~
yup! japanese memang sangat friendly.
oh my. i miss my japanese friend, eri. T__T

p.s: nak culik arnab 1.. :P

puterinuraqiliah said...

bilo balik nogoghi?? hehehe..nk jmpa>,< penyepak kecik jek? x nak laaah! yg kecik tu bisa, yg besau tu sakit! hehehehe
jgn lupo bw balik mamat jopun yek!