Saturday, April 30, 2011

BAIK girl friendssss ku

Dont judges the house by the price. sometimes its a house but not a home. ( takde kena mengena )hehe


arini nak ngomel pasal BAIK! 

kawan saya memang semuanya baik2.memang semuanya cun2 lako.tapi susahnya nak baik seperti yang kita nakkan itu. baik tak beerti ikhlas. that is so not the same...kawan korang berapa je korang boleh panggil baik yang betul2 baik. yang betul2 ikhlas.well maybe guys lebih sincere dalam friendship. maybelahhhh..but ada betulnya jugakk..kepala otak bila dah seiring, semua benda jalan.

well taklah bermaksud girl ni tak sincere...tapi boleh jumpa sekali je seumur hidup.and that is what im living with right now.got lots of friends now....so many new surrouding...the rest let it be lahh....takkan semua nak cerita. hehe

ok.so! ada macem2 jenis baik.kadang2 dia ni baik in and out .semua orang tengok dia macam good2 je.papehal sikit nama dia yang up.but....baik dari segi itu jelahh...yang tak bestnya selfish. tak openlahhh....susah nak mintak tolong kat orang camni.ngelat je manjang...so lebih baik jangan mintak tolong ape2 yerrrr....stop it! go do it yourself....( ok perkataan baru tahu, ngelat )

itu baik jenis ape ek? well i cant figure it out.


and then we have good girl with a bad mouth. tis person is quite good as a friend. because takde yang simpan2 lam hati nurani. katakanlah kononya dpan kita cakap nak sweet2 jeeee...belakang? lain ceta! taklah maksudnya person like tis tak badmouth kita..tapi ada ok jugakkkk...sekurang2 dah taw dah apa yang dia ngumpat. hehe..koramg fahamkan kawan jenis camni. jujur! thats the word. well...it can be to hard sometimes but nvmlahh..hehe.as long as dia sentiasa there for us. and not to mention, person camni is the best kawan...percayalah....go and ask her something,like to do you a favour, insyaallah akan sedaya upaya tolong. yerp..

and tis BAIK pulak...is so.............hurmm..maybe too nice. sampai kasi orang pijak kepala. kawang yang macam ni, sebenarnya tak kuat. dalam sesetengah hal, akan stand up for herself. hal yang mcm mana ek? macam.....ada boy yang tak respect dia, and like to say something lucah, memang dia akan stand up for herself.especially bila kecek klat dah kuar.hahaha. and kalau perasanlah....kawan yang macam ni so soft and fair. dalam dan luar. kalau boleh nak puaskan hati semua orang, except diri sendiri. hurm...and boy memang tak layak untuk girlfriend yang mcam ni. man only! ( faham )   :)


so bukan nak bagi tipslah...cuma kajian. :D

3 comments:

JIJI YU said...

muehe yg mulut menyembur tu i like..senang nak berkire kire..

Make Your Own Words™ said...

mnusia ni mcm2 prangai..tapi kta pun kna la pndai pilih kawan yg sealiran dgn kita..

angkasa said...

akak,I sincere tau dlm friendship! :)