Saturday, September 29, 2012

Raya Diperantauanku..

Adat tak lapuk dek hujan,
Tak lekang dek panas, 
Tak lemak dek santan, 
Tak kuning dek santan, 
Tak kuning dek kunyit,
Tak susut dek masa

Macam inilah kata-kata yang orang melayu pegang supaya takkan pupus kemelayuannya walau di mana dia merantau , walau sudah ke hujung dunia, jika pegangan tiada, ibarat layang tanpa tali gitu.huhu..

Saya nak ucap jutaan terima kasihlah pada semua, kawan2, akak2, adik2, yang bersusah payah siang malam pagi petang nak sediakan semua persiapan untuk open house kita kali ni..Walaupun kali ni menunya aku sendiri yang ubah demi kesenangan semua, tapi nampaknya semuanya ok je. tade pun tulang ayam tu kena penyek kat muka aku tadi, tade..tade. 

Memandangkan cuaca sangat sporting arini ni, jadi semua manusia so happily. Makan je pun..bukan suruh panjat pokok, cat dinding ke...Soh pakai lawa2 je, pakai kasut tumit korang, pasni nak masuk winter dah..bye bye la nak pakai2 wedges...huhu. Amek kau!






















Belon buat syarat party. Kesian kau belon, kena picit je keja..sakit tak? Kalaulah ko boleh bercakap, mesti ko akan cakap hidup kau sia2 je...Samalah mcm aku, sia2 je hidup aku kalau aku tak buat semua ni kerana Allah.

9 comments:

ATHRHB said...

wah, nice experience guys
<3

El-Janna said...

wahhhhhhh best la dpt kumpul rmi2. itu yg mcm arab tu siapa? lec ke kawan?

nik ros said...

bagusnya.siap buat open house lagi.rajin tul ni :)

dwaty said...

seronok dan nampak meriah sangat... dan comel2 semuanya...

Tulus Sweet said...

yup....best kalau sekali sekala berkumpul macam ni.. And say yes to food too~ huhu. Nothing bring family together like food. *Cake Boss :)

Tulus Sweet said...

yup....best kalau sekali sekala berkumpul macam ni.. And say yes to food too~ huhu. Nothing bring family together like food. *Cake Boss :)

shameel Iskandar said...

Bila berkumpul ramai2 mcm ni terubat juga kerinduan terhadap kampung halaman. Open house pengerat ukhwah.

zOeY zAu YaH said...

meriah..at least ade gak open house semua ni walaupun jauh kan :)

Suhami Ahmad said...

seronoknya....huntung la dapat belajat kat obesisss -_-' (*atok jeles)