Sunday, September 23, 2012

Shopping with junior (with Pic)

15sept minggu lalu, dengan hati ikhlas lagi terbukanya aku menerima kedatangan junior aka anak ikan di universitiku di Beijing Foreign Studies Universiti. Sudah setahun aku dan kawan sebatchku hilang title yg kitorang banggakan, Super Junior~xpela...ameklah korang title tu...kitorang dah tak heiran. huhu

Sebagai senior tahun ketiga, aku dah cukup umur untuk diberikan seciput tugasan yg bagi aku mcm makan kacang je kerjanya...Aku punya tugasan bawa deorang beli barang ~ (SHOPPING)

Actually aku sendiri yang minta tugas ni...aku memang kuat jalan pon~setakat beli barang tu apela sangat letihnya kalau nak banding ngan job budak lain...deorang pening pale nak urus budak. huhu...幸苦你们了~

Selamat membeli belah di Carefour bawah tana!. Aku happy tengok troli korang kosong buat masa ni..~~~aku pun takde idea nak beli apa masa aku mula2 sampai Beijing dulu. aku rasa walaupun aku tidaklah begitu dimanjakan oleh senior dulu, tapi aku bersyukur skrg ni hubungan dengan senior makin lama makin rapat..Aku tatau la nak cakap camna beruntungnya junior kali ni bila dapat senior yg sangat2 rajin. huhu.




Aku rasa memang nampak aku tua dari deorang~ (Y.Y)huh~~ sokayh sweet!! terima hakikat!



Aku paling suka bila dapat junior yang gila-gila~bertindak mengkut arahan..huhu.Nampak tak pakistinan women over there...rupa ala2 siti nurhaliza. dia tak reti cakap china jadi minta tolong aku untuk carikan halal food. i think she's really lucky that day..huhu.


Baju tidur favourite bila nak masuk musim winter..huhu. berbulu lembut dan sangat nyaman..:)


Beginila bila di negara orang..bukan semua tempat ada kemudahan surau...kesian korang solat kat tepi tangga je...inshaAllah ..His Watching Us ~


China bukanlah negara yang universal yg semua barang2nya sama dengan negara kita. Contohnya plag deorang, kalau korang bawak lp dari Msia, tak beli plag universal, alamat g cc skola jelah kalau nak onlinenya....hehe


Pernah tak korang g shopping raya ngan mak korang then balik naik bas? Sokayhlah kalau korang beli baju je, ni bawak oven, rice cooker, pngan mangkuk, beras, susu semua ~huhuhhuhuhu! Aku betul2 mampu beli wrap paper je aritu~ no money!!! nak kumpul nak kahwin ~~~!! hihi

Mabuk dah deorang ni...tak sedar tangan dah penuh, aku ingatkan insaf dah......rupanya sambung shopping kat lua carefour~ adoi~~~~ takpe2, aku bagi korang peluang jadi akak yg dulu. huhu






Dari segi makanan, mmg ada yg betu2 halal dan ada yg kita beli melihat kandungan ~ jangan sampai beli benda yg bukan2 sudeh~~

12 comments:

shafiqabdshukor said...

uish.. bagusnya akak senior ni..

hanabunga said...

Bestnyaaaa! Lepas ni juniour2 tu semua mesti rapat dgn akak. InsyaAllah :)

nik ros said...

dah jadi senior dah.jgn buli junior yea..ehehe

Tulus Sweet said...

shafiq
buat kerana Allah...:D

Tulus Sweet said...

hana
inshaAllah..dah deorang kat sini takde sapa2...org dulu lagi teruk manja ngan senior. eheh

Tulus Sweet said...

kak ros
itu memang wajib. biasalah...hehehe

amy syahirah said...

cantiknya kakakkkkk! belajar kat oversea, how lucky! cerdik nie :)

Tulus Sweet said...

hehe. akak tak cerdik mana pun!!! biasa saja. hee

sue. said...

seronoknyaaaaaaaa........love ur pictures syg..lagi2 bab solat tu..T_T..terharu..

El-Janna said...

utg doran ada senior mcm awk^^

Tulus Sweet said...

sis sue*
thank you. solat tu..Alhamdulillah. semuanya masih mampu untuk laksankan solat walau sesusah mana. :)

Tulus Sweet said...

el Janna*
takde lahh..dulu sy pun susahkan senior jugak. ehhe