Thursday, September 27, 2012

DISNEYLAND Hong King Kong

 So last post Tulus dah bawak korang holiday ke Macao, kat sana sarat ngan Romantica Momento~ Now alang2 dah dekat Macao, tulus and kawan take train to go to Hong Kong. Kitorang spend 2 dayas there. Fees untuk hotel, kitorang boleh dapat dalam 4++. So bila 4 orang , seorang kena bayar dalam 1++. murahlah Rasanya dah tu...

From hotel tu, disebabkan masa dah tak berapa nak sporting, jadi, kitorang just ambil teksi, and drive all the way Hong Kong to get to Disneyland! Well, the fees is about 2++ Hong Kong $. 

Hari kedua di HK , after walking too much on the first day, sangatlah mencabar iman tulus. Kaki dah rasa kejang sangat. Masuk je dalam cab, dah tak fikir apa dah. Just wanna have some sleep! but then pakcik teksi tu suka bercerita, so i cant sleep ! :(

Q: Panas tak HK?
A: Subhanallah! malaysia the best! 

As and usual, CFC and their uses sangatlah tidak terkawal. 

Oh ye, tiket masuknya pula 399HK$. kalau malaysian ringgit dalam 200 ringgit. Murah je ek??



Attention,kalau nak pergi Disneyland sana mmg kena pakai sunblck dan sentiasa bawa payung. panas subhanallah...takut pening kepala. huhu orang lain seronok monok, korg pening plak kang



Serious dah takde posing dalam kepala. cuma payung je di tangan





Dah lebih berpuluh abad berazam  nak naik benda ni. last2 dapat jugak Allah bagi rezeki..hehe Alhamdulillah. Usaha papepun



Alice in Wonderland sangat best!











Walaupun disneyland HK taklah setaraf disneyland kat Australia, tapi oklah buat orang asia yg nak merasa kemeriahan disneyland dengan kos yg agak murah. Masa kat sana pun tulus terserempak ngan budak2 dari msia, deorang cakap deorang plan sendiri dtg sana. kalau tiket ke HK tulus rasa dalam RM800..entah tulus pun tatau. hee.

Lepas ni tulus update pasal holiday sambil tengok patung lilin pulak ye! :)

19 comments:

imz said...

Bestnya tulus..leh travel negara org... : )

imz said...

Bestnya tulus..leh travel negara org... : )

pr!ncEsS1405 said...

waa,,bestnya!! nak pergi jgak! jeles la :)

Myzatul FarahinSatimin said...

waahhh bestnye die jenjalan..heee

syakey said...

bestnyaaa! tkdelahh mahal sbb msuk disneyland jepung mahal betul @_@

&& dh la payung polkadot omeyy!

teyhah said...

bestnya!

Sizzling Suzai said...

salam..dear BESTnyerr study abroad.huhu itu impian sy y tdk ksampain..hehehe btw im planning to visit China nex year. doakn sy smpai kat HongKong KingKong jugak yarr..amin.. hehhehe :))

nik ros said...

gambar semua cantik2.best la dapat jln2 negara org kan.murah gak la tket rm200.

Tulus Sweet said...

kak Imzen*
Alhamdulillah..semuanya rezeki Allah..
:)

Tulus Sweet said...

princess*
tak best pun.kalau nak g g yang betul2 disneyland punya. huhu

Tulus Sweet said...

myzatul*
hehe...penat. (:

Tulus Sweet said...

syakey*
payung tu takle guna time ujan. Sayang~ haha

Tulus Sweet said...

sis Teyhah*
hehe:)

Tulus Sweet said...

kak SUZAI*
akak jangan lupa gtaw tulus bila nak dtg sini. mana taw org leh bawa akak jalan2....:)
Orang doakan cita2 akk tercapai

Tulus Sweet said...

kak ROs*
oklah jugak..tak la mahal. cuma tak makan tengah ari jugaklah dibuat nya!hehe

miss fatihah said...

cantiknya awk :)

HaFizaH aYu said...

Wow bestnye dia jalan2 nati blh la bw fiza jln2 kt sna

Wid Skyline said...

tengah duk google pasal disneyland, tersepak blog ni. :)
nice story, wish you all the best. alahai seronoknya dapat study abroad kan :)

Tulus Sweet said...

miss fatiah*
jangan terpedaya. eheh, make up je!

kak Fizah* sure can! come2! come to beijng!!

sis wid skyline×
yeke? hehe. nasib baik tak sakit kena sepak. huhu. Thank you. wish you all the best too! jom la g Disneyland aus plak. sana lagi best