Friday, October 14, 2011

Pengganti Sukar Dicari Ganti

Salam...hyep! so hows ur Friday so far? Its saturday already...Tulus Jumaat mcm biasalah..Usrah. Tapi Usrah tis time is so....much different from before. Tulus ada group baru. Bukan mcm Tulus sorg je yg kena tukar tapi semuanya kena rombak balik. After almost 1 year and half kitorang bersama, dah mcm bukan group usrah je, Tapi Sister! yelah bukannya ada perjanjian untuk Jadi Sister, tapi susah nak terima bila pasni dah tak leh masak sama2, lepak sama2, hang out, burak pasal kahwin2 ni lagi....kalau takde usrah susah sikitlah nak dapat buat benda sama2. 


anyway! So tulus punya group usrah kali ni bergroup with Almost semuanya senior, just Me & Dayah, je yg dari old Group. 



Widad, mami, soko, sola, hunan

Tis is my Old and unreplaced Usrah Group. Its not like im not into the new Group, but with them, "we grow together, we dance, we cry, we mengumpat (not all the time), they
taught me  about life, about being A Muslim, and i feel im more matured becos of them.




It's feel normal that u really upset with changes. yurppp! samalah cm masa kita lepas pmr, then masuk sbp. scared takde kawan yg dpt fahami kita mcm mana best friend kita fhm kita, scared yg kita tak selesa nak mintak tolong kat kawan2 baru kita, scared environment baru mungkin affect kat study, yeah whatever more. 


Samalah mcm tulus. Its not that i upset about cant get along with my old Usrah group, just i already feels comfort with them. Im not a good cooker, im always late, i love eat , eat eat, and eat while kak Shikin is giving Usrah..oh yea, Kak syikin. She's the person that i scared the most when i first met her. she was like....da most unspoken girl in school. Not too long after she be my ketua usrah, suddenly! i found out that she's so captivating, i adore her so much. she's like my second sister in family. we do everything almost together, (except fishing.) kitorang takde cacing. hehe~


someone scared about changing becos of scared that she had to fake a smile.when we first have a new friend the situation are sometime feels so not real. jangan tipu, takde sp suka pura2 senyum. awkward right...it always happen for the first time, first met, or first come first serve. huhu. tapi taklah setiap masa kita fake kan smile kita, kalau dah mmg kita suka tersengeh nak wat camno...


I think.....most of single person (can be janda or duda) dalam dunia ni, i means yg dah late 40 tak jumpa pasangan baru sebab terlalu takut tak dapat yg sebaik bekas kekasih mereka. yg boleh layan deorang baik sampai dah tak rasa kehilangan seseorg. tapi of course mustahilkan..dah Allah yg pegang setiap kejadian, jodoh, and all that. hmmm..


Tulus pun single lagi..Am i too picky? hurmm...sometimelah..but as always, usaha dulu, baru tuhan tentukan siapa yg layak untuk diri kita.haha




We had lunch together taw! All thanks to kak shikin whose very good in makin our lazy feet moving



shopping skalie taw...ingat usrah kitorang sengkek sangat ke..haha

did our usrah Group went Bowling together. Yes we wre..:)

Melaram..you see, even there's so many people there, but our ukhwah are so strong. we managed to met and take a picture together. we re so bonding together




Viva forever!


Hurm actually tulus bukan nak sakitkan hati sp2, or accuse sp2 pasal hal kena rombak kumpulan usrah baru. just tulus nak suatu hari nanti, bila tulus dah dapat masuk dan sekepala ngan geng usrah baru tulus, bila tulus tengok balik entry ni one day, bolehlah tulus remember balik how much i really cant accept new thing.and laugh at it.. today sabtu, 15.10.2011 tarikh tulus mengadu kat blog pasal the new members, perhaps someday i will write how much i lve my new usrah group. Right?! 

GAMBATE TULUS!!!你能行的!FIGHTING!






ohh before i pogot...i must remind myself that after this, takde surat dari cik anon melayang dari pintu dah...dunia dah kembali tak fairytale...:(

so long..xoxo!!

4 comments:

JIJI YU said...

mmg dpt input baghu le dari usrah

Cik Eliza said...

semangat!!!

;)

Tulus Sweet said...

:(..


yerp...SEMANGARTTTTTTTTTTTT!!!

施安 said...

akak akan sentiasa support u sayang walaupun da ta skali... ;(
i'll keep watching u anytyme n anywhere..
luve u always dear lillahiTaala ;)