sonang bona buek eh. try korang lak buekk...
sebenarnya bekas hitam dah habis, tu guna bekas berwarna tu. huhu...diberi nama sempena ngah tengok cerita Qalesya skunk ni.
Bahan-bahan :
- 250g butter
- 2 1/2 cawan tepung gandum
- 1/2 cawan nestum ( kisar halus )
- 1 cawan tepung jagung
- 1 cawan gula aising
- 1 biji kuning telur
- sikit minyak jagung ( untuk kilatkan colat )
Cara-cara :
kasi panggang kacang bacam itu. api kecil.jgn kasi hangus maa
- btw the mean time pukul butter,gula sampai sebati
- masukkan tepung jagung, nestum, tepung gandum sampai doh tak lekat
- masuk badam dalam doh ( saiz ikut suka hati )
kemudian bakar..tolong jaga api oven.
- bagi nak mencairkan chocolate guna kaedah doube boiler.masa kaedah double boiler jangan kasi itu wap air kena chocolate.
- untuk dapatkan hasil chocolate yg berkilat, tuangkan dalam satu sudu besar minyak masak
- ada banyak cara nak letakkan chocolate dan doh dalam bekas. tulus letak doh dalam bekas dulu then carefully baru letak chocolate..
- tak perlu bakar. :)
dah siap!!! yabedabeduuuuuuuuuu! moh kito ghayour!
4 comments:
nahh..kebetulan..arisha pun sedang makan kuih almond london ;) sedap!!
sodapnya...nak rasa..hehe
eh..tu bukan almond london ke? x best r almond london=="
salam Ramadhan, Ajeyy ziarah sini yerr..
kat bawah ni ada sikit entry dari Ajeyy, mintak pandangan dari semua yaa.. :)
http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/07/exam-pmr-penting-juga-sebenarnya-dalam.html
http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/07/hantu-bergambar-di-sebelah-ahmoi.html
p/s : Selamat hari raya, maaf zahir dan batin . 0-0 :))
Post a Comment