Monday, August 15, 2011

Now i know nape aku selalu gelak time tido

sian mangsa pertama. none other than my sis. haha so funny bila ingat balik waktu tu. lebih kurang pukul 2 pagi kot, tyme ngah tido sis aku kejutkan aku. dea cakap "adik! kau ni pehal gelak2 ni?scarylah". mangsa kedua adalah roomateku yg skunk ni. tak kira pukul berapa aku tido, aku akan dipanggil oleh roomate aku. suh aku sedo dari mimpi yang lawak tu. mmg perasan kita tengah gelak time mimpi. separuh sedar. kind of malu jugaklah..sebab pernah happen masa bilik aku ada tetamu. heheh^^

did some research pasal ni. and benda ni takde kena mengena ngan medical problem ( alhamdulillah ). tak membahayakan. kadang2 org mcm ni selalunya akan berbisik, atau menjerit time tido. kalau sesape share bilik ngan org mcm kami ni mmg kena kuat semangatlah eh.

well,kadag2 rasa ni benda ni menggangu person yang share bilik ngan aku. so ada langkah2 nak elakkan dari mimpi benda2 yang membawa kepada bunyi yang misteriiiii

1) make sure korang dapat enough sleep. kurang tido pun leh membawa kepada tidur bercakap
2) kurangkan stress
3) tidur n bangun ontime
4) jgn makan benda berat sebelum masuk tidur. (saya suka makan nasik before tidur.baru lena macam baby)

ps: at least tak berjalan time tido sudahle....

8 comments:

putput said...

adei..sgt scary=.="

alien said...

saiko sungguh

unieMARKS :) said...

haha.dulu time kat hostel . bila tgh mlm kwn mamai ckp dlm tidur kecut perut dehh. dh pikir bukan bukan . AHHA

syima said...

at least happening even lil bit scarry.
pernah tgk org mengigau cakap2
"sikit lagi.. sepak! GOLL!!!!"

rasa cam nak sepak abang aku tuh. haha

diana amin said...

sangat scary ^^

zaty luvlianncezzz said...

haha.itu lah fun. kih3.

S a l a m r a m a d h a n~
Jum hayati di sini (^o^)
balik KAMPUNG!!

Ieyqa Adam said...

tipu suka makan nasikk belomm tido. tulus suka minum susu choc laa. ye dakkk? haha

Tulus Sweet said...

tu ahh korang...mcm tak masuk akal en. tapi de jugak yg meracau racau..konon kena kacau ngan benda halus..

@ieyqa adam
sssssssssssssssssshhhhhhh! haha