Friday, March 9, 2012

Bukan Senang Nak Luah

Apa benda yang paling orang suka dengar, lam masa yg sama apa benda yg org paling trauma nak dengar?


Bagi akulah...


Hurm....Maybe perkataan cinta kot? ##--- simple je aku jawab


but seriously. Mungkin bagi sesetengah orang benda ni boleh buat main2. luah je kat sp2 kalau dah dasar2 buaya tu nak wat camna dah. kalau kat org yg dia suka tu pun aligator jugak , fine. But still you gonna have to think twice! Once you said "I Love You", to somebody2, terimalah padah seumur hidup korg. 


Tapi boleh jadi bahagia menanti! ok..jangan taksub sgt dengan vanilla cokolat


When the person loves you back , and have an intend in marrying you , that is so sweet! mmg tulus pun tak boleh denied it..just wondering bila agaknya waktu tulus.~


ok Nvm!hehe tulus mmg akan single and i wanna 101% to focus on my study! 


My points is, "I love you",  is simple simple words..It can also be done by action. ayah kita for example. tak pernah skalie pun sebut I love you adik...atau Abah syg adik...( ayah tulus , kalau ayah korg maybe cakap jugak kat korg) ..tapi sikap annoying ayah kita dalam overprotected kita mmg worth more than just A word. hehe terima kasih Abah.. 


kalau kita ini seorang dah matang, ada pemikiran yg cemerlang, dan berfikir jauh, kita takkan cakap I love you kat org yg kita betul2, truly2 syg. kita sedar diri kita belum sedia nak pikul tanggungjawab. biarlah cinta tu simpan dalam lubuk hati kita. biar kita terluka seorang, jgn izin sesekali hati org yg disayangi itu terluka juga.  (u we eeekk! )


dah terlalu ramai yg kecewa dek cinta buta. dah terlalu ramai yg ku syg tak bahagia kerana cinta.  hari harian menanggung derita seperti hidupnya tiada Allah diatas diletakkan dalam niatnya. 


Persoalannya. mampukah aku menanggung perasaan "Melepas" suatu hari nanti?


Jawabnya "Kenapa bertanya?"


Have all the Faith in Allah. Insha Allah ...someone is waiting for you too...:))


PS : sorry dah lamo tak update! 


~`~












Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padaMu



4 comments:

Ieyqa Adam said...

yes sayang.

update akhirnya. :)

Tulus Sweet said...

fuhh..faktor umur wat mls, huhu

naf. said...

sgt suka entry ini:)

ayah kite pun overprotected mcm tulus.hee kdg2 rimas.tp alhamdulillah. bila fikir2 blk,gmbira ad ayah mcm tu:)

Anonymous said...

Mmg slalu pasrah kalo ckp psl jodoh nie..
But somehow at some point, rase mcm lonely and sedih sbb tgk kwn2 bermsg or call BF depa... Kite nie sorang2 je xde sape2... Huhuhu
Tu yg bt saye tension.. Nak gak rase disygi.. :'(