Saturday, March 10, 2012

Baju Melayu Pun Boleh Psiko Isteri Wut...

Salam peoples..agaknya dah habis satu sem barula tulus nak update. tah kenapa sejak tak berapa nak sosial macam dulu rasa kekeringan idea plak. haha. (poyo) after habis cuti winter tu tulus ingatkan hari2 nak update masa kat msia. last2 cuti penuh dengan pembaziran. maaf kat kak Yuyu jugak sebab aritu dia cakap nak jumpa..tapi tah takde rezeki lagi nak jumpa. hehe
InsyaAllah raya nanti yer..:)


penat tadi kemas2 baju, lipat2 baju yg de dalam almari. agaknya sejak foundation dulu mmg tak sentuh2 baju kurung yg bawak. setiap kali balik raya mesti akan bawa balik baju kurung balik china. takde pekdah pun. tak sompek pun pagi2 nak g kelas gosok baju kurung. ehe~~


rasaya dah nampak betapa malasnya Tulus kat sini. heee..(ignore2!)


kenapa ramai org suka sgt hari raya eh? bagi aku sama je rasa cam ari biasa. PENAT LOL~~~stiap sejam nak basuh pinggan mangkok. ponek!


raya aritu, dan raya2 before ni aku dah lama perhatikan org2 yg dtg raya umah aku, atau yg nek moto ke hulu ke hilir antar anak bini g bertandang umah orang lain. kata raya~~


Dalam ramai2 tu aku nampak ada suami yg tak pakai baju raya. lebih gila lagi dia pakai something like.....this.










Kejap. ini example yg terlalu to good to be true. This is Ronaldo. mmg semua aset yg dia ada is for sell. yg maksudku tadi suami melayu yg pakai boxer, kurus kiding, pakai boxer , ke hulu ke hilir di pagi raya.




Mesti ada yg tanya, "Apesal nak kondem orang laki yg tak pakai ju raya plak? ko dah de laki ke? laki ko smart sgt ke pakai baju melayu?"


well guys. sy takde laki lagi. entahlah laki aku nanti camna plak pe'el dia. 


cumanya kalau aku de suami yg mcm tu, aku rasa down gila2. mood raya dahla tinggi, then aku dah pakai lawa2, dah kemas rumah cun2, dah masak rendang ketupat untuk dia, tiba2 masa anak2 nak salam, dia boleh plak pakai mcm orang bujangggg...


Aduh. waduhhhh~~ 


Macam mana aku sbg seorang isteri nak hormat dia???


Kalau laki nak kita pakai cantik2, wangi2, kita org perempuan lagila nak laki yg pakai handsome2. 


Barula kita pun nampak dia sebagai "laki"


Tapi ni mmg bukan suara semua wanita. aku cuma cakap bagi pendapat aku. tapi bagi yg lelaki bolehla pertimbangkan...:0






Better dari dia pakai kemeja, nampak kelakian. Kan? hehe

2 comments:

zOeY zAu YaH said...

lelaki pakai baju raya semat wooo haha

Suhami Ahmad said...

klu cenggitu atok nak pakai baju melayu lah.....huhu