Wednesday, July 13, 2011

dah start buat kuih raya

hihihihihi...semangat niiiii! mmg balik kali ni azam tulus nak try buat kuih raya sebanyak yang mungkin. kalau sedap tak sedap blkg cerita. yg penting.........eden toraiiiii~
ptg tadi g Econsave, ngan baju comot, selebet, tulus g carik bahan2 nak wat cornflake cookies. hurmm. maybe ni kuih raya wajib kot tiap2 eve fstival. hehe. nak buek dio sonang joooo...

kalau recipe tulus:

1) cairkan butter
2) masukkan gula (dalam satu cup)
3) masukkan madu (dalam satu cup)
tunggu mendidih dan gula tu cair
barulah masukkan cornflake. kalau nak letak kacang make sure kacang hazelnut or kacang tanah. tadi tulus guna kacang badam. taste.....hurmmm...not so well mix.




sila buat tempahan di talian 15810843375.

9 comments:

Luqeem™ said...

sedap tu. nak!..hehe

L.e.e.z.a said...

alamak! mood raye sudah datang ;D

JIJI YU said...

aku ragu2 ni

EZAN IDMA said...

kuih ni la yg slalu buat bile time raye . sedppp

dwaty said...

raya tahun ni macam biasala... makan kuih tunjuk...

zaty luvlianncezzz said...

kuey raya..ouhhh. syhdunya..x sbr menanti ramadhan :)

A y e s h a Ramlee said...

nak try2.. sedapnya... wajib buat :)

First Review : Aku Yang Lapar :

Shima Md. Zahar said...

tulus .. buat kan untuk ucu ek...
free kan.. hahahahaha

seriuss nampak sedapppp sesangat..
beruntung mak embong dapat anak dara pandai masak.. :)

hamzah ian said...

perghh.. cantiknya gambatr