Sunday, November 20, 2011

Exam Je Pun...LOL~

benci gila kat exam..wat malu je markah aku lagi rendah dari dak lain. yg lain markah suma nak 90 ke atas...aku nya markah...? lol~serupa budak tak study. baik aku takyah dtg skola ari2...

eh jap, yea adalah sikit2 kena mengena ngan Tulus. ( sikit ) loL~ so..a'aa mmg dak2 kelas Tulus suma did awesome in exam. Genius and smart, Tulus tak put an effort pasal study. hurm. okay. hehe.
minggu exam dah over, let it go..lantak pi lah ngan markah kita, sikit ke...sedang2 ke..terlebih markah ke..its over! we still have final examination..emm Tulus akan ada final exam pada bulan 1 ni..
then, jumpa kita kat Msia! :)

Well, im not interest talking about exam..it doesnt scared me. (except for the SPM) seriously. tapi exam yg paling Tulus takutkan adalah EXAM KITA DI AKHIRAT nanti. faham tak? ke nak kena cakap
malay? huhu. yep..Ujian kita di akhirat nanti. Pass ke kita kalau tuhan tanya ttg Solat kita, Amalan kita..dah ke jalankan responsibility kita sbg seorang anak..seorang muslim..seorang sahabat..
and most important, sbg khalifah Allah di muka bumi ni..nak jawab apa? odokhae mal hae??! buatnya jawapan takde dalam buku "reference" kita..sia2 tuhan pilih kita sbg hambanya.sia2 hidup kita yg kita dah bazirkan selama ni.. yg pentingnya talian hayat takde. mak ngan abah tak de nak back up anak dia. cikgu bio pun takleh nak buat pape Hipotesis.

Before ni, tak pernah pun terfikir ttg ujian di akhirat nanti. All i think is about ujian percakapan, ujian memandu, ujian seorang students..and never really care (  tak pernah tepike) pasal ujian yg terakhir dalam hidup
ni nanti..:(  Sob3~

Mekaceh usrahku..merekalah yg mengingatkankku ttg ujian itu..
my famili members yg paling banyak memperbaiki cara hidupku..Syukhran Ya Allah ketemukan aku dengan mereka..;(

Ku harap ujian yg terakhir untuk ku dan untuk semua nanti akan dapat "Excellent Mark" , Aku Juga Ingin Ke Syurga. :)

ps: do something to improve ur "Mark". thats the only way to be with Him^^and yea, cikgu Bio dapat buat hipotesis, semakin dekat kita ngan tuhan, makin senang jawab "exam", InsyaALLAH.


4.55 waktu Malaysia, kat sini dah Maghrib. Got To GO..;)

8 comments:

JIJI YU said...

jadikan hari terbaik bagi kami..dima hari kamu bersua muka dengan mu

erysweetie said...

ujian untuk dunia, ujian untuk akhirat.. tp kalau kita tgk dlam2.. segala ujian termasuk exam yang bertulis etc semua di "count" oleh Allah =)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

cikgu Bio dapat buat hipotesis, semakin dekat kita ngan tuhan, makin senang jawab "exam", hehe, pndai cikgu bio kak tulus;)

goodluck for the next exam!

Tulus Sweet said...

jiji* amin..:( takut bila fikir penghujung hidup kita...minta2 yg baik.

sis erysweetie*alhamdulillah semua yg baca xsalah faham dan faham dengan maksud entry sy, op koss penggunaan hint dia agak dope sikit. hehe

fi* akak baru dpt idea. tah tang mana datangnya idea akak tu..hehe harap2 takde pape keoveran penggunaan hypo. hehe! sis, syg you ..good luck too^^

hanabunga said...

waah suka hipotesis yang last tu. :)

Anonymous said...

Please get in touch with me together with a variety recommendations on just how you made your web page seem to be this admirable, I would be appreciative.

As a final note , allow me thank you for your understanding with my English as (I'm persuaded you have figured this by now,), English is not my head tongue consequently I am utilizing Google Translate to shape out how to note down what I genuinely have in mind to write .

puteri nur aqiliah said...

like lah!
hipotesis yg bijak!
sometimes kita lebih takut dengan exam di dunia berbandin exam di akhirat

Anonymous said...

saya setuju exam akhirat lebih penting,lebih menakutkan
maka untuk exam dunia,bersyukurlah dengan apa yang kita dapat,kerana Allah lebih tahu itu yang terbaik untuk kita.Lagipun kita dah berusaha kan:))